Woda heksagonalna – ustrukturyzowana.

Woda z jonizatora ma strukturę heksagonalną.

Zjonizowany klaster wody

Woda Kangen ma 3x mniejsze klastry 5 do 6 cząsteczek wody na klaster. Dzięki temu szybciej przenika przez ścianki komórek i mocniej je nawadnia oraz dostarcza więcej wartości odżywczych. Dzięki zmniejszonym klastrom szybciej usuwa toksyny i odpady powstałe w procesie metabolizmu. Dzięki czemu komórki i nasze ciało lepiej funkcjonują i są zdrowe. Woda ma najlepsze działanie zaraz po wypłynięciu z jonizatora. Wówczas jej parametry są optymalne.

Kalstry wody normalnej takiej jak woda osmotyczna, oczyszczana, destylowana, woda ze studni, butelkowane i inne napoje gazowane ma klaster składający się z 16 do 18 cząsteczek wody. Ze względu na swój rozmiar przenikają one dużo wolniej do komórek w ciele.

klaster regularnej wody

Badania naukowe w Japonii wykazały następujące właściwości wody Kangen:

– Może redukować ból i skurcze mięśni
– Może zmienić mikroorganizmy w jelitach
– Reguluje poziom cukru we krwi
– Pomaga w zatrzymaniu gangreny kończyn dolnych
– Może poprawić funkcjonowanie płuc i oskrzeli
– Może poprawić funkcjonowanie nerek
– Odchudza i pomaga w pozbyciu się tkanki tłuszczowej oraz toksyn.
This entry was posted in Kangen Water, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.